Gaia’s Garden

Gaia’s Garden

Op zondag 27 februari 2022 organiseerde De Vindplek Loosduinen een jongerenmeetup onder begeleiding van Esther: Gezellig samen pizza eten op het wijkcentrum Bokkefort met de vraag:

‘Wat zou jij anders doen in het Bokkefort park?’

Roemillo (20) en Jay (19) hebben zo hun ideeën om het Bokkefort park in Houtwijk leuker, gezelliger en mooier te maken. Samen met Esther maakten ze een korte wandeling door het Bokkefort park, keken om zich heen en maakten foto’s.

Esther: “Wat zouden jullie anders willen in het Bokkefort park?”

Roemillo: “Ik fiets hier vaak langs en dan valt me op dat de tuin niet veel voorstelt.”

Jay: “Welke tuin? Het is alleen maar een grasveld.”

Roemillo: “Ja, dat bedoel ik, het is nogal saai, het zou een stuk mooier zijn met bloemen, meer bomen en met beelden en zo. Ik ga altijd graag naar de Paleistuin, een plek om tot rust te komen. Als je op een mooie plek bent dan voel je je ook meteen beter.”

Jay: “Ja, dat zou mooi zijn, als dit hier zo’n soort tuin wordt als de Paleistuin. Kijk zoals op deze foto’s, met heggen zoals in een doolhof.” Jay liet foto’s op zijn telefoon zien.

Esther: “Wow, supermooi!”

Roemillo: “Met bijzondere beelden ziet het er ook meteen beter uit. Want het is nu wel erg kaal.”

Jay: “Het is dan ook belangrijk dat de tuin goed onderhouden wordt, want je kunt het wel heel mooi opknappen, maar als je er niets aan doet dan is het in een paar jaar tijd weer lelijk.”

Esther: “Dat is zo, onderhoud is belangrijk. We kunnen aan buurtbewoners vragen of ze willen meehelpen de tuin te onderhouden? En hoe noemen jullie de tuin dan?”

Jay: “Ik vind Gaia een mooie naam, zo heette de Griekse godin van de aarde. Als ik ooit een dochter krijg dan noem ik haar Gaia. De tuin kan dan Gaia’s Garden heten.”

Esther: “Ja leuk en dan zetten we een mooi bordje neer: Gaia’s Garden.”

Bij het posten van dit bericht had het plan binnen 48 uur 58 likes en stond het op een gedeelde #10 van de 53 ingediende ideeën en plannen.

Zou het niet mooi zijn wanneer we een buurtgemaakte en -onderhouden permacultuur als tuin, en ontmoetingsplek voor jong en oud, krijgen in Houtwijk? 

De Vindplek Loosduinen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *