De Coach in Den Haag

Anderen over Inspiratiehuis

“Alle wegen leiden naar Rome, logisch… in Vaticaanstad staat het clubhuis van de grondlegger van Life coaching. In Den Haag leiden de meeste wegen, maar vooral de meeste initiatieven, naar het stadhuis. Regeltje zus, formuliertje zo. Omdat in Den Haag toevallig ook een verbindende coach zetelt kan dat menselijker, makkelijker en efficiënter. Het Inspiratiehuis voor Dwarsdenkers is het denkbeeldige ambtsgebouw van Raymond. 

Uitgangspunt bij het ontwerpen van het Inspiratiehuis was de menselijke maat. Die is dan ook overal in terug te vinden. Want of het nu gaat om het bieden van nieuwe perspectieven aan vastgelopen organisaties, het vlottrekken van sociale innovatie of vanuit een visie een coöperatie starten, altijd staat in het Inspiratiehuis de menselijke maat centraal. Creativiteit wordt er gekoppeld aan potentie en de buurtgemeenschap is er altijd dichtbij. Om lokale initiatieven echt van de grond te trekken is er namelijk draagkracht vanuit de gemeenschap nodig, ook daar zorgt Raymond voor …

In het Inspiratiehuis wordt heel wat gekletst, koffie gedronken en bij de konijnen af, geknuffeld. Kan allemaal zo zijn, feit blijft dat er altijd iets uit ontstaat. Iets dat groter is dan het huis zelf. Eigenlijk lijkt Den Haag toch sterk op Rome.”

Jacob Troost – Schrijver bij De Tekstschrijvers