DE 4 VINDPLEK WORKSHOPS

Eindelijk iets gevonden waarvan ik nooit wist dat ik het zocht.

Loesje
workshops jongeren potentieel plek participatie
workshops jongeren potentieel plek participatie

Maak een verschil, voor jezelf en voor je buurt

Wil jij jezelf beter leren kennen? En weten hoe je zelf en met anderen je wijk mooier, beter en leuker kunt maken? Wil je andere jongeren leren kennen? Wil je leren hoe jij het verschil kunt maken in je wijk? Hoe je gehoord en gezien wordt? 

Dan zijn deze vier gratis workshops wat voor jou. 

Ontwikkel jouw persoonlijk leiderschap

Zelfontwikkeling en praktische vaardigheden worden in deze workshops afgewisseld met het verwerven van nieuwe inzichten.

Je kunt ervoor kiezen alle workshops te volgen of de twee die je het leukst vindt.

Wat ga je doen? 

Jezelf beter leren kennen met speelse oefeningen en werkvormen die antwoord geven op vragen zoals Wie ben ik, Waar kom ik vandaan, Waar ga ik naartoe en Wat heb ik nodig? Wat zijn mijn grenzen? Wat zijn mijn talenten?

Praktische vaardigheden verder ontwikkelen zoals: observeren, reflecteren, jezelf introduceren, presenteren, samenwerken, inspireren en enthousiasmeren, (groeps)gesprek voeren, luisteren, spreken, feedback geven en ontvangen, eigen grenzen verkennen en stellen, herkennen van belemmeringen, ontdekken van onderliggende overtuigingen, ombuigen van belemmeringen in mogelijkheden = leren veranderen van mindset en ontwikkelen van nieuw gedrag, anderen positief beïnvloeden en overtuigen. 

Deze nieuwe inzichten ga je in actie omzetten om je wijk, samen met anderen, mooier te maken.

“Iets vinden waarvan je niet wist dat je het zocht!”

de vindplek Loosduinen

Wat ga je bereiken?

Persoonlijk leiderschap. Moeiteloos samenwerken. Inspirerend teamwork. Daarnaast, beloven we je verrassing, verwondering en beleving. Samen creëren we nieuwe inzichten. En … je leert andere jongeren kennen, en jezelf. 

Terugkomdag

Op 27 februari 2022 organiseren we een terugkomdag. Hoe staan we er dan voor? Hebben we kunnen experimenteren met wat we geleerd hebben? Hebben we iets gedaan om de buurt mooier, leuker en beter te maken? We wisselen concrete ervaringen uit, ook onze verhalen en anekdotes, en delen bijzondere momenten en ongetwijfeld weer nieuwe inzichten.

Personal coaching

In de periode vanaf de laatste workshop, op 28 november, en de terugkomdag, op 27 februari, bieden we je personal coaching aan. Het is een vorm van lifestyle en performance coaching die je ondersteunt bij jouw persoonlijke vragen over zijn, zin en doel in je dagelijkse leven. Ook ondersteunt het je hoe je de opgedane inzichten praktisch kan toepassen. 

Personal coaching is facultatief en vraag je op eigen initiatief aan. Het is ‘kosteloos’ maar zeer waardevol. We vragen je wel een principiële overeenkomst met de coach af te sluiten. Wat dat precies inhoudt, hoor je op de workshops. 

De Vindplek Prijsvraag

Op 1 november wordt een prijsvraag “Maak een verschil; Verbeter je buurt” gelanceerd. Natuurlijk kan jij daar ook aan meedoen. Deze workshops geven je een voordeel: ze zullen je inspireren om ideeën te krijgen waarvan je nooit wist dat je die had. Meer info over de Vindplek Prijsvraag volgt snel. 

Praktische informatie

De vindplek workshops is een reeks van 4 sessies.

Op de zondagmiddagen in november.

Van 13.00 tot 17.00 uur

Je mag aan minimaal 2 workshops meedoen, liefst alle 4. Ze behandelen ieder specifieke onderwerpen en vaardigheden. De reeks heeft wel een kop en staart, en is zo opgezet dat je een proces doorloopt, een eigen unieke ontdekkingsreis. De keuze is aan jou.

Je mag je vriend, vriendin, broer of zus meenemen. Zij moeten wel zichzelf aanmelden. 

Deelname is gratis.

Programma

Workshops 1 ONTDEK JE BUURT

7 november 2021

Locatie: Muziekcentrum Popradar

Onderwerpen:

Elkaar leren kennen.
Inzicht in Wie ben je en Wat wil jij? Waar word je blij van?
Luisteren, vragen stellen, uitnodigend spreken.
Feedback geven en ontvangen.
Inzicht in hoe je naar je buurt kijkt en hoe je naar jezelf kijkt.

Workshop 2 ONTDEK JEZELF

14 november 2021

Locatie: NTB

Onderwerpen:

Op een andere manier elkaar leren kennen.
Inzicht in Waar sta je nu en Waar kom je vandaan?
Reflecteren, in verhalen denken en schrijven, eigen verhaal enthousiast vertellen.
Wat vind jij een echte baas? Wat is een echte baas?
Biografie en Systemen: Wat zijn dat en waarom is dat voor jou belangrijk?

Workshop 3 ONTDEK DE BAAS IN JEZELF

21 november 2021

Locatie: NTB

Onderwerpen:

Ken jezelf en daarmee de ander.
Gesprek voeren, open dialoog aangaan, observeren.
Wat zijn jouw talenten?
Wat zijn jouw belemmeringen en overtuigingen? Ombuigen van je belemmeringen.
Wat zijn jouw grenzen en hoe geef je die aan?

Workshop 4 BAAS IN ACTIE

28 november 2021

Locatie: Buurtboerderij de Nijkamphoeve

Onderwerpen:

Ken je de ander en jezelf?
Inzicht in hoe je je talent kunt inzetten voor de buurt.
Wat anders doen en hoe aan te pakken?
Inzicht in wie je bent, wat je wilt, wie de anderen zijn, wat zij willen doen.
Plannen maken en presenteren: Wat wil je bereiken en wat heb je nodig?

Meer informatie?

Meld je hier aan onder voorbehoud en stel je vraag of bel of app Raymond Versteegh op 06 52529404. 

Meld je aan

Geïnteresseerd en enthousiast? Meld je dan nu aan.

Facilitators & Coaches

Wij hebben dit met zorg, aandacht en liefde voor jou ontwikkeld. De afgelopen 30 jaar heeft ieder van ons zijn/haar ‘10.000 vlieguren’ behaald en ruim overschreden; onze gecombineerde meesterschap in faciliteren, verbinden, trainen, inspireren en coachen delen we dan ook met alle plezier met jou persoonlijk. 

Ricardo

Is een gepassioneerd trainer en uitzonderlijk verbinder. “Elke ontmoeting kent verrassingen. Het stimuleert je om naar jezelf te kijken en steeds weer nieuwe inzichten te vormen.” Ricardo houdt van sportklimmen, wandelen in het bos en op het strand, espresso en het vinden van betekenis en betrokkenheid in de spontane ontmoeting.

Bianca

Is nieuwsgierig, betrokken en een inspirator. Bianca helpt mensen groeien vanuit de kracht van het onderzoeken, ontmoeten en verbinden. “Iedere ontmoeting is een kans om iets nieuws te ontdekken.” Bianca houdt van teamwork, sport, natuur, bewegen, ontwikkelen van talent en het inspireren tot nieuwe perspectieven.

Esther

Maakt de wereld graag een stukje mooier en streeft onbekommerd naar het ideale. Vol ideeën, ondernemend en een doorzetter. Fondsenwerver, initiatiefnemer, coördinator van mooie projecten – ver weg en dichtbij. Esther houdt van creativiteit en de openheid en spontaniteit van kinderen en jongeren.

Ray

Is optimistisch verbinder en performance coach. Ook facilitator, trainer en sociaal ondernemer. “Als je met alle aandacht, open en nieuwsgierig, er voor de ander bent en voor jezelf, ontstaat de magie.” Ray houdt van outdoor sport, psychologische misdaadseries, natuurwandelingen, online chess en Formule 1 Racing.

Partners

Dit sociaal-maatschappelijk initiatief wordt ondersteund door het stadsdeelkantoor Loosduinen, gemeente Den Haag. We werken nauw samen met onze locatiepartners, onder andere Buurtboerderij de Nijkamphoeve en Muziekcentrum Popradar. De poster en flyer is ontworpen door Richard Sluijs.

Jongerenteams

De huis-aan-huis verspreiding van de flyers is enthousiast uitgevoerd door het De Brinken Team (Dilano, Jason, Stefanie en Tijs), het KNT Team (Kaimi, Nour en Tyrese) en scoutiing Ferguson.