Raymond Versteegh

Over Ray

Pelgrim & Gids

Raymond Versteegh (Ray) heeft meer dan 35 jaar ervaring in het inspireren en coachen van individuen en teams. Lees hier meer over zijn backpack. In verbinding, met hoofd en hart, bewuste aandacht en volledig aanwezig. ‘Opgeleid als docent in lichamelijke opvoeding, koos ik voor een omweg in de zakelijke wereld van de personal computer, software, netwerken en internettechnologie. De liefde voor sport, bewegen en verbinden is altijd gebleven. Op een kruispunt koos ik een ander pad en kwam weer thuis.’ Anderen typeren Ray en zijn coaching en wijze van sociaal samenwerken als verbindend, intuïtief, no-nonsense en immer gericht op positieve en betekenisvolle verandering.

Uitzicht op inzicht

‘Zingeving en betekenis is de waarde die je zelf toekent aan wat je doet, waarom je iets doet en wie je bent. Uiteindelijk komt elke vraag terug bij Wie ben ik? en Wat is mijn bijdrage (werk, waarde, betekenis)?’ Als coach, trainer en sociaal ondernemer kijkt Ray altijd naar het totale plaatje. Hij stelt vragen, luistert en kadert voor meer uitzicht op inzicht. ‘Ik ontmoet je in jouw ruimte. We werken samen met wat er in het moment aanwezig is en van daaruit gaan we samen op pad.’ Ray coacht, traint en ontwikkelt ideeën en concepten naar uitvoering, als sociaal ondernemer, volgens een persoonlijke visie en ethische  code.

Een natuurlijk inspirator

Ray woont in Den Haag, samen met Anne en haar dochter. Hij is geboren in het Westland uit Nederlands-Indische ouders en heeft een dochter. Na zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Den Haag, had hij een carrière in de Informatie en Communicatie Technologie, onder andere als business developer. Op een bijzonder kruispunt in zijn leven, nam hij een sabbatical en wandelde zijn eigen Camino Santiago. Ray heeft een eigen praktijk als coach, trainer en sociaal ondernemer en maakt gebruik van een diverse set van vaardigheden in zijn backpack. ‘Ik voel me het beste in de rollen van verbinder, inspirator en facilitator. Ik hou van wandelingen in de natuur, de dialoog, sport en eenvoudig leven.’