De Coach in Den Haag

Heel Je Levensverhaal

Je verleden bepaalt je heden

Onze herinneringen zijn bepalend voor ons leven nu. Ze bepalen wat we belangrijk vinden, welke emoties er los komen en welke keuzes we wel of niet maken. Kortom, ons verleden bepaalt dus ons heden, en dat gebeurt grotendeels onbewust. Heel Je Levensverhaal maakt bewust.

Wanneer je die herinneringen en levensverhalen onder woorden brengt, krijg je een dieper inzicht in hoe jij in het leven staat. Met Heel Je Levensverhaal ga je op ontdekkingsreis in je eigen leven. Van ontmoeten, ontdekken, verwonderen tot creëren. Zo kom je inzichten op het spoor, waarmee je verder je leven kan vormen of zelfs een nieuwe richting kunt bepalen. En die uiteindelijk helend werkt. 

Inspirerende workshops

Heel Je Levensverhaal bestaat uit een reeks van inspirerende workshops en individuele opdrachten, die je creativiteit aanwakkert en je bewustzijn vergroot. Met de werkvormen en schrijfoefeningen raak je niet alleen je hartverlangens en je dromen, maar ook van datgene van wat je daarvan weghoudt. 

De ingetogen no-nonsense coaching en speelse, creatieve workshops, geven je antwoorden op levensvragen tijdens een louterend en helend persoonlijk proces. En dat alles in een veilige sfeer van vertrouwen, verbondenheid en respect.

Persoonlijk- en groepsproces

Wie ben je in wezen? Wat doe je nu? Waar kom je vandaan? Wat is jouw verhaal daarbij? Waar wil je naartoe? En wat heb je daarvoor nodig? Deze levensvragen vormen het fundament van Heel Je Levensverhaal. 

Heel Je Levensverhaal is voornamelijk een persoonlijk proces, waarin je je bewust wordt van wat er nu in jouw leven aan de orde is. Doordat je jouw verhaal en je proces in de workshops echter kunt delen met anderen, word je nog meer gestimuleerd daadwerkelijk met jouw levensthema’s en patronen aan de slag te gaan. Een motivatie die deelnemers als bijzonder waardevol en prettig ervaren. 

Biografie als medicijn

We geloven dat het levensverhaal als medicijn voor iedereen werkt. Susanne Kruys, co-oprichter van Square of Life, schreef erover in ‘De Biografie als medicijn’ (2018). Het geeft inzicht in je eigen geschiedenis, je wortels, je relaties, je relatie met de wereld in patronen en thema’s, Het inzicht in de samenhang is hier wat het verschil maakt. Heel je levensverhaal biedt subtiel inzicht, blije verlichting en dieper vertrouwen vanuit het eigen levensverhaal in een eenvoudig traject van schrijven aan een concreet eindproduct.

Nalatenschap

Wil jij al langer iets in woord en beeld achterlaten? Misschien is dit hét moment om het begin te maken met een schitterend nalatenschap. Naast het persoonlijke proces, creëert Heel Je Levensverhaal namelijk mogelijkheden om delen van jouw verhaal vast te leggen. Zo kun je wellicht iets moois achterlaten aan je kinderen, kleinkinderen en dierbare relaties. In uniek ontworpen stappen ontstaat (delen van) jouw levensverhaal in woord en beeld.

Wat anderen zeggen over Heel Je Levensverhaal

“Voor mij was Heel Je Levensverhaal een verhelderende wandeling door mijn eigen bewustzijn. Door middel van een sfeer van vertrouwen, zelfreflectie en schrijfoefeningen ontstaat een zelfportret waarvan de lijnen gereduceerd worden tot het essentiële. Deze distillatie lijkt zonder druk en vloeiend bijna aan te waaien. Echt een heerlijke en bijzondere cursus!”

Laurie Schram, beeldend kunstenaar en eigenaar van Space Fantastic (Deelnemer Heel Je Levensverhaal November 2020)

De workshops via Zoom waren heel prima: intiem en uitnodigend. Sfeervol, gezellig, diepgang, humorrijk, met aandacht, warme interactie…het was er allemaal. Dat gecombineerd met de inhoud werkte helend.

Alexandra – Deelnemer Heel Je Levensverhaal November 2020

Wil je meer weten?

Ben je geïnteresseerd of wil je meedoen? We vertellen je met alle plezier er persoonlijk meer over. Bel ons gerust, stuur ons een e-mail of maak gebruik van het contactformulier.

Esther

“Ik hou van de kracht van verhalen. Ik luister graag naar verhalen van anderen en ik hou van lezen en vooral ook van schrijven. Mijn passie en talent om  te schrijven zet ik al twintig jaar in om aanvragen te schrijven voor het werven van fondsen. Het geeft me veel voldoening wanneer ik dankzij goede aanvragen financiering binnenhaal om mooie projecten mogelijk te maken voor allerlei organisaties. En voor mij persoonlijk geldt dat ik door te schrijven mijn gedachten en gevoelens kan verhelderen,  waardoor mijn leven meer zin en betekenis krijgt. Dat wil ik graag delen met anderen door onder andere Heel Je Levensverhaal.”

Esther Langen, 06 13276904, estherlangen@hotmail.com | Multi-Pass | Profile photo ©️ Errol Sawyer

June

“Als iedereen zou doen waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen, dan zou de wereld een mooiere plek zijn. Door de waan van de dag vergeten we soms wat dat ook alweer was. Met schrijfoefeningen, volle aandacht en de juiste vragen help ik je graag weer op dat spoor. Het spoor van de weg, die het leven voor jou de moeite waard maakt.”

June Kromjongh-Smit, 06 23 86 50 02, june@zinnenaanzee.nl | Zinnen aan Zee

Ray

“Levensverhalen gaan meer voor je leven wanneer je ze opschrijft en uitspreekt. Ze maakten deel uit van de oude samenlevingen en zijn nog steeds in gebruik bij de inheemse volkeren. Om je eraan te herinneren waar je vandaan komt, waar je voor staat en waar je naartoe gaat. We voelen ons vaak afgescheiden van de ander en de wereld. Soms ook van jezelf. Het schrijven en vertellen van jouw eigen verhaal geeft betekenis. Het verbindt. Het verdiept je begrip en inzicht in de zin van je eigen leven. Het prikkelt ook je mildheid en compassie. Het is magisch. Dit deel ik met plezier met jou in Heel Je Levensverhaal.”

Raymond Versteegh, 06 52529404, raymond.versteegh@gmail.com | De Coach in Den Haag

Het is de reis, niet de bestemming die het verschil maakt.

[Bron afbeelding]