Jouw verhaal

Wie ben je? Wat doe je? Waar kom je vandaan? Waar ga je naartoe? Wat heb je nodig? Deze levensvragen zijn de uitgangspunten van Heel Je Levensverhaal. Wat is jouw verhaal daarbij? Het verhaal daarachter? Het is een persoonlijk proces, over jezelf in interactie met anderen en de wereld, waarin je terugblikt op jouw levensverhaal en tegelijkertijd inzicht verwerft waarmee je verder je leven kan vormen. Een mooi en uniek samenspel van verleden, heden en toekomst.

Nalatenschap

Wil jij iets achterlaten? Misschien is dit hét moment om een klein maar schitterend nalatenschap te creëren? Mogelijk geeft je dit ruimte om het eindelijk op te schrijven en daarmee iets moois achter te laten aan je kinderen, kleinkinderen en dierbare relaties? Met Heel Je Levensverhaal, in de vorm van ingetogen coaching en/of originele workshops, krijg je antwoorden op deze vragen. Of het louterend werkt? Misschien. Werkt het helend? Vaak wel. In het uniek gefaciliteerde proces ontstaat jouw levensverhaal in woord en beeld en krijg je mee in document of blog of boek.

Helend

Het levensverhaal schrijven en in beeld brengen, en vertellen en presenteren,  is niet nieuw. Cultuur-historisch bekeken, zie je dat het levensverhaal altijd een helende en herstellende functie gehad heeft, zowel voor de verteller als voor de toehoorder, en gemeenschap. Heel je levensverhaal richt zich op de meest memorabele.gebeurtenissen in je leven (verleden), echter altijd vanuit het heden (Wat doet het nu voor je?), en met een blik op de toekomst (Wat wil je ermee doen?).

Biografie als medicijn

We geloven dat het levensverhaal als medicijn kan werken. Susanne Kruys, co-oprichter van Square of Life, schreef erover in ‘De Biografie als medicijn’ (2018). Het geeft inzicht in je eigen geschiedenis, je relaties, je identiteit en je bijzondere ervaringen (memorabele gebeurtenissen). Het inzicht in de samenhang is hier wat het verschil maakt. Heel je levensverhaal biedt subtiel inzicht, blije verlichting en dieper vertrouwen vanuit het eigen levensverhaal in een eenvoudig traject en met een concreet eindproduct (document, kunstwerk, blog of boek).

Wil je meer weten?

Binnenkort vertellen we je hier meer over. We zijn gestart met try-out workshops. Ben je geïnteresseerd of wil je meedoen? We vertellen je met alle plezier er meer over. Bel ons dan, of stuur ons een e-mail.

Raymond Versteegh, 06 52529404, raymond.versteegh@gmail.com | De Coach in Den Haag

Esther Langen, 06 13276904, estherlangen@hotmail.com | Stichting Multi-Pass

Het is de reis, niet de bestemming die het verschil maakt.