Het geluk altijd bezig te zijn

Het geluk altijd bezig te zijn

“Waar hou ik van? Word ik hier blij van? Waar ben ik goed in? Wil ik me verder ontwikkelen op vaardigheden waar ik minder goed in ben? Waar sta ik nu en wie ben ik? Wat denk ik dat de wereld nodig heeft? Welke rollen speel ik daarin?”

Basis van goed ondernemen

Deze 7 vragen, essentieel voor zelfinzicht en zelfbewustzijn, werkten de vrouwen van Coöperatie Eva uit op hun persoonlijke IKIGAI canvas© omdat ze de basis vormen van goed ondernemen. Tegelijkertijd triggeren ze indirect antwoorden op een belangrijke vraag zoals ‘wat is jouw geluk om altijd bezig te zijn’? Dit was de eerste module van de training ‘Op weg naar eigen ondernemerschap’ (Feb 2020). Deze training bestaat uit 4 modules over een periode van 4 weken. 

Workshop Het geluk altijd bezig te zijn. Training Op weg naar eigen ondernemerschap.
Template IKIGAI canvas | 1ste workshop | Training Op weg naar eigen ondernemerschap Feb 2020 | Coöperatie Eva

Pittige vragen

Deze best pittige vragen brengen de deelnemer ‘terug’ naar de basis het eigen ondernemen namelijk haar eigen denken, voelen en handelen. Ten grondslag hieraan staat in de eerste module van de training Op weg naar eigen ondernemerschap de existentiële vraag ‘Wat is de zin van mijn leven?’ of in meer populaire bewoordingen ‘Waar doe ik het allemaal voor?’. ‘Dat is nogal een grote vraag!’ hoor ik vaak genoeg. Pittige vragen horen succesvol ondernemen..

Een paradox?

‘Niet wanneer je het kleiner maakt en de vragen jezelf (blijft) stellen op diverse momenten en in verscheidene perioden in je leven. Het is niet makkelijk en soms wat confronterend. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker de antwoorden opkomen. Ik doe het nog regelmatig en verbaas me iedere keer weer over de variëteit maar ook de consistentie. Een ogenschijnlijke paradox? 

‘En wat heeft dit eigenlijk te maken met eigen ondernemerschap?’ ‘Goede vraag. Wat denk je zelf?’

Het geluk altijd bezig te zijn

生き甲斐
Training Op weg naar eigen ondernemerschap
Certificaat van Deelname Training Op weg naar eigen ondernemerschap Feb 2020 | Coöperatie Eva